Opleidingen

Opleidingen bij de Technische Hogeschool Rijswijk

Bij de Technische Hogeschool Rijswijk bieden we een breed scala aan technische opleidingen die u voorbereiden op een carrière in de industrie. Of u nu geïnteresseerd bent in mechanica, elektronica, softwareontwikkeling of een andere technische discipline, wij hebben een programma dat bij u past.

Onze opleidingen zijn ontworpen om u de theoretische kennis te bieden die u nodig hebt, evenals de praktische vaardigheden en ervaring die werkgevers zoeken. Onze docenten zijn experts in hun vakgebied en hebben vaak jarenlange ervaring in de industrie. Ze werken nauw samen met bedrijven om ervoor te zorgen dat ons onderwijs up-to-date blijft en aansluit op de behoeften van werkgevers.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende opleidingen die wij aanbieden, evenals informatie over de inhoud van de programma’s, de docenten en de vereisten voor toelating.

  1. Werktuigbouwkunde Onze opleiding Werktuigbouwkunde leert u alles over de ontwikkeling, productie en onderhoud van mechanische systemen en apparaten. U zult leren hoe u de theoretische principes van mechanica, thermodynamica en materiaalkunde kunt toepassen om praktische problemen op te lossen. U krijgt ook de kans om praktische ervaring op te doen in onze goed uitgeruste laboratoria en werkplaatsen. Onze docenten hebben uitgebreide ervaring in de industrie en zijn goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van werktuigbouwkunde. Toelatingseisen voor deze opleiding zijn een HAVO-diploma met natuurkunde en wiskunde.
  2. Elektrotechniek Onze opleiding Elektrotechniek leert u alles over de ontwikkeling en toepassing van elektrische en elektronische systemen. U zult leren hoe u de theoretische principes van elektrotechniek, elektromagnetisme en signaalverwerking kunt toepassen om praktische problemen op te lossen. U krijgt ook de kans om praktische ervaring op te doen in onze goed uitgeruste laboratoria en werkplaatsen. Onze docenten hebben uitgebreide ervaring in de industrie en zijn goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrotechniek. Toelatingseisen voor deze opleiding zijn een HAVO-diploma met natuurkunde en wiskunde.
  3. Software engineering Onze opleiding Software engineering leert u alles over het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van softwaretoepassingen. U zult leren hoe u de theoretische principes van informatica, algoritmen en datastructuren kunt toepassen om praktische problemen op te lossen. U krijgt ook de kans om praktische ervaring op te doen in onze goed uitgeruste computerlokalen en de nieuwste software en technologieën te gebruiken. Onze docenten hebben uitgebreide ervaring in de software-industrie en zijn goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van software engineering. Toelatingseisen voor deze opleiding zijn een HAVO-diploma met wiskunde en informatica.
  4. Industriële automatisering Onze opleiding Industriële automatisering leert u alles over het ontwerp en de toepassing van automatiseringssystemen in de industrie. U zult leren hoe u de theoretische principes van elektrotechniek, besturingstechniek en programmering kunt toepassen om praktische problemen op te lossen. U krijgt ook de kans om praktische ervaring op te doen in onze goed uitgeruste laboratoria en werkplaatsen. Onze docenten hebben uitgebreide ervaring in de industrie en zijn goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van industriële automatisering. Toelatingseisen voor deze opleiding zijn een HAVO-diploma met natuurkunde, wiskunde en informatica.
  5. Mechatronica Onze opleiding Mechatronica combineert de disciplines van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en software engineering om u te leren hoe u complexe mechatronische systemen kunt ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden. U zult leren hoe u de theoretische principes van mechanica, elektrotechniek, besturingstechniek en programmering kunt toepassen om praktische problemen op te lossen. U krijgt ook de kans om praktische ervaring op te doen in onze goed uitgeruste laboratoria en werkplaatsen. Onze docenten hebben uitgebreide ervaring in de mechatronische industrie en zijn goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Toelatingseisen voor deze opleiding zijn een HAVO-diploma met natuurkunde en wiskunde.
  6. Onze opleidingen zijn zo ontworpen dat ze u voorbereiden op een breed scala aan carrières in de technische industrie. Of u nu wilt werken in de werktuigbouwkunde, elektrotechniek, software engineering, industriële automatisering of mechatronica, wij bieden u de kennis en vaardigheden die u nodig hebt om te slagen.
  7. Als u geïnteresseerd bent in een van onze opleidingen, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over de vereisten voor toelating en de inhoud van het programma. We helpen u graag bij het vinden van de juiste opleiding om uw carrièredoelen te bereiken.