Beste school in techniek

TH Rijswijk, beste hogeschool in techniek, oktober 2005

RANGLIJSTEN: KLEINE INSTELLINGEN HEBBEN OPNIEUW MEER TEVREDEN KLANTEN

Dit zijn enkele highlights uit de nieuwe database StudieKeuzeInformatie (SKI) 2005, die is opgeleverd door het Centrum Hoger Onderwijs-Informatie voor Consument en Expert (Choice) in Leiden. Dit centrum is een samenwerkingsverband van onderzoekbureau Research voor Beleid en het Hoger Onderwijs Persbureau in Leiden.De SKI-database wordt samengesteld in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, en staat boordevol feiten en oordelen over zowel bachelor- als masteropleidingen in het hoger onderwijs. De gegevens worden gebruikt voor de Keuzegids Hoger Onderwijs. Daarnaast dient de database als gegevensbron voor instellingen, media en andere professionals.

Bij de hogescholen valt net als in vorige jaren op dat een aantal kleinere instellingen hoge ogen gooit, als het om tevreden studenten gaat. In het hbo geldt dat voor de Christelijke Hogeschool in Ede en Artez, de oostelijke bundeling van kunsthogescholen. De Technische Hogeschool Rijswijk staat op de derde plaats.

TH Rijswijk beste hogeschool in techniek, oktober 2004

Het NRC Handelsblad kwam  9 oktober 2004, met een themabijlage Studiekeuze, gebaseerd op de Keuzegids Hoger Onderwijs, samengesteld door CHOICE. De TH Rijswijk eindigt opnieuw in de hoogste regionen, met een 7,02 op de tweede plaats.De Haagse Hogeschool/TH Rijswijk is daarmee de beste hogeschool in de Randstad, de eerstvolgende hogeschool in deze regio is de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op de 16e plaats.

In het themanummer studeren van Elsevier (oktober 2004) hebben studenten per opleiding de beste hogeschool gekozen. De volgende opleidingen van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk staan landelijk op nummer 1: Facilitaire Dienstverlening; Voeding en Diëtetiek; Werktuigbouwkunde. De opleiding Technische Bedrijfskunde staat op de landelijke lijst volgens studenten op de 2e plaats, de opleiding Elektrotechniek op de 3e plaats.

Keuzegids Hoger Onderwijs 2003-2004, december 2003

Welke hogeschool heeft zijn onderwijs het beste voor elkaar? De Technische Hogeschool Rijswijk, oordelen studenten en deskundigen in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2003/2004. Wederom prijkt de TH Rijswijk bovenaan op de prestigieuze lijst in de Keuzegids Hoger Onderwijs. Al jaren komt de TH Rijswijk als beste technische hogeschool van het land uit de bus en dit jaar zelfs als beste hogeschool van Nederland.

De Keuzegids Hoger Onderwijs 2003-2004, de consumentengids voor aankomende studenten, heeft voor de negende keer de opleidingen uit het hbo en w.o. beoordeeld. Nieuw dit jaar is dat in de ranglijsten van beste universiteiten en beste hogescholen niet alleen de studentenoordelen, maar ook de oordelen van deskundigen zijn meegeteld. Dat leidt tot een steviger onderbouwde ranglijst. De vergelijking omvat zowel kengetallen als kwaliteitsoordelen door studenten en deskundigen, gebaseerd op de Keuzegids-studentenenquête en visitatierapporten.

De Technische Hogeschool Rijswijk en de Haagse Hogeschool zijn gefuseerd en vormen een samenwerkingsverband met de Hogeschool Leiden.

Nationale Studentenenquête, september 2003

Dit blijkt uit de Nationale Studentenenquête van onderzoeksbureau Research voor Beleid onder duizenden studenten van tientallen hogescholen en universiteiten. De Technische Hogeschool Rijswijk krijgt een hoge waardering van de eigen studenten.
De studenten van de Technische Hogeschool Rijswijk zijn op bijna alle onderdelen zeer lovend. Dat levert de school de eindscore 7.32 op, na hogescholen in Zwolle en Ede het hoogste cijfer in het hoger beroepsonderwijs.